ÖrnMalm Life update – September 2021

”Life update” – An update on your own life which no one really wants or reads but you still post on your story. Urban dictionary

Jag tog helt ledigt bara ett fåtal dagar denna sommar och körde istället någon slags ”working holiday” med korta arbetsdagar istället. Det är för att jag älskar mitt arbete.

Jag startade eget den 15 juli 2020 och jag kan helt enkelt inte hålla mig borta från ”jobbet”. Jag kallar det inte för ”jobb” det jag gör på dagarna (mer om vad jag gör på dagarna i nästa månads Life update), jag hade gjort EXAKT det jag gör nu även om jag hade varit ekonomiskt oberoende och sluppit ”jobba”. Jag kallar det för ”passion”.

Men tro mig, allt är inte guld och gröna skogar för en nybliven egenföretagare heller. Det finns också stora problem med att börja ägna sig åt sin passion, bland annat att försöka göra det till en business som man kan livnära sig på i det långa loppet, och överleva tills man blivit ”framgångsrik” (mer om det i kommande Life updates).

Hursomhelst, åter tillbaka till ”passion”…

…I somras upplevde jag en helt fantastiskt fjällvandring längs Kungsleden från Saltoluokta till Kvikkjokk. Jag skapade en komplett guide av vandringen längs sträckan så att alla ni som planerar att vandra den sträckan kan se EXAKT hur terrängen ser ut, hur du navigerar längs leden, vart du hittar de bästa tältplatserna, vart du kan köpa proviant, hur du bäst planerar din vandring, etc.

Jag har därmed tagit mig ungefär halvvägs vid det här laget (startade i Abisko sommaren 2018), och jag längtar så oerhört mycket redan till nästa sommar när jag ska få vandra den mest ”ödsliga” delsträckan av Kungsleden; Kvikkjokk-Ammarnäs.

Jag passade på att köpa en ny ryggsäck inför den resan för en vecka sedan, nu när vandringssäsongen börjar lida mot sitt slut för det här året och de allra flesta butiker rear ut årets varor. Det blev en Osprey Exos 58, med 13 liter mer packvolym jämfört med Exped Lightning 45 som jag har använt mig av under denna sommars vandring.

De extra 13 litrarna kommer att behövas för att rymma mat för en hel veckas vandring, det finns nämligen inga fjällbutiker längs delsträckan Kvikkjokk-Ammarnäs.

Osprey Exos 58
Osprey Exos 58

I början av 2021 startade jag igång ÖrnMalm-bloggen (den som du har börjat prenumerera på och får detta nyhetsbrev ifrån) som ett viktigt komplement till ÖrnMalm YouTube-kanalen. Jag vill nämligen erbjuda dig och alla andra fantastiska medmänniskor en gratis och helt komplett informationsbank om träning, hälsa och friluftsliv på svenska.

Jag har stora ambitioner med ÖrnMalm-varumärket, men det jag ALLTID fokuserar på, vad än jag gör inom ramen för ÖrnMalm-varumärket, är att ERBJUDA VÄRDE FÖR DIG.

Under sommaren har jag haft full fokus på att författa kompletta guider om vandringsrelaterade ämnen till ÖrnMalm-bloggen, och dessa följande kompletta guider har dykt upp på bloggen sedan dess:

Vandringsskor
Lätta vandringsskor
Vandringsstövlar
Tvätta skalkläder
Vandra Saltoluokta-Kvikkjokk

Hoppas att dessa artiklar kommer till nytta för dig, och tveka inte att tipsa om ÖrnMalm-bloggen och ÖrnMalm YouTube-kanalen för de i din vänskapskrets som har ett intresse för träning, hälsa och friluftsliv.

Vill du få en notis till din e-post varje gång jag laddar upp ett nytt månadsbrev? Prenumerera på månadsbrevet.

Jag önskar dig en fortsatt härlig september! Vi hörs igen i oktober!

Med vänlig hälsning,

ÖrnMalm

Skaljacka
Framme i Kvikkjokk. Fina minnen från sommarens fjällvandringsäventyr längs Kungsleden från Saltoluokta till Kvikkjokk.

Similar Posts