ÖrnMalm LifeUpdate – Maj 2022

Hej på dig!

Ännu en månad lider mot sitt slut, vilket innebär att det är dags för en ÖrnMalm LifeUpdate. Under rubriken “ÖrnMalm Maj” tar vi titt på det som har hänt med varumärket ÖrnMalm under den gångna månaden.

Sedan följer “LifeUpdate Maj”, där vi går in på de sakerna som jag vill lyfta fram som privatpersonen Jakob Örnmalm; en 37-årig man med ett bagage fullt av mänskliga drömmar, framgångar och misslyckanden.

Då kör vi!

ÖrnMalm LifeUpdate Maj 2022
Årets andra vandringsäventyr är genomförd. Det blev en fantastiskt fin vårvandring längs Bruksleden mellan Fagersta – Avesta.

ÖrnMalm Maj

En ny video med en kompletterande artikel om ämnet “VATTENRENING PÅ VANDRING” finns på ÖrnMalm-YouTubekanalen och här på ÖrnMalm-bloggen.

ÖrnMalm YouTube-kanalen har vuxit med 120 nya prenumeranter under maj-månad.

ÖrnMalm-bloggen har genererat försäljningar av vandring- och friluftsutrustning till ett värde av 38 848 kr. Min provision ligger för närvarande på 8%, vilket innebär att jag får en inkomst på 3 108 kr brutto denna månad. Ungefär häften av den summan hamnar i slutändan i min ficka. Så jag har tjänat ca 1 500 kr på ÖrnMalm-bloggen under maj 2022.

Jag håller fast vid mina två mål; att ladda upp en ny video med koppling till ämnet ”Vandring & Friluftsliv” till ÖrnMalm YouTube-kanalen i mitten av varje månad, och att sammanfatta den gångna månaden med en ÖrnMalm LifeUpdate här på bloggen i slutet av varje månad. Det känns underbart att äntligen ha landat i rutiner för månatligt innehållsskapande som känns hållbart för mig i det långa loppet.

Årets andra vandringsäventyr är genomförd, och såklart dokumenterad med hjälp av min actionkamera och min gamla, skruttiga iPhone 8! Jag kan med handen på hjärtat säga att jag och min vän Andreas hade en helt perfekt vårvandring längs Bruksleden mellan Fagersta-Avesta! En komplett videoserie från vandringen kommer så småningom!

Näcktjärn
Dags för middag och vila vid ”Skojträsket” (Näcktjärn) efter en hel dags vandring!

LifeUpdate Maj

Jag nämnde i förra månadens LifeUpdate att jag skulle vilja bjuda dig på en tillbakablick på den resan som jag hittills gjort som egenföretagare, och i samma veva göra mitt bästa till att dra konkreta slutsatser och ge gångbara tips till alla de som är intresserade av ämnet. Det kan vara; 

  • Du som redan driver eget i någon form, 
  • Du som har lekt med tanken av att starta eget, eller 
  • Du som inte vill starta eget, men som inte heller har något emot att få en boost av att bli påmind om fördelarna med att vara anställd! Livet som företagare är INTE för alla!

Med det sagt så kör vi igång med anledningen till varför jag startade eget.

Varför startade jag eget?

Jag ville utforska min kreativitet, och jag ville vara min egen chef. Jag ville helt enkelt testa mina vingar som egenföretagare, oavsett om jag skulle få det att funka eller ej. Sommaren 2020 tänkte jag såhär; ”Det är nu eller aldrig. Gör jag inte det här nu så blir det aldrig av. Och jag kan inte dö lycklig om jag inte provar på detta.

Mitt tips till dig som funderar på att starta eget, men inte kommit till skott än, är att se följande instruktionsvideo som jag har skapat, som heter ”Starta eget företag inom friluftsbranschen”.

Vad startade jag eget inom?

Jag började min affärsverksamhet med ÖrnMalm Webbyrå. Jag hjälpte småföretag att bygga enkla hemsidor. Att bygga enklare hemsidor var en kompetens som jag hade skaffat mig under åren 2015-2019 medan jag läste min Ek.kand-examen. Jag köpte kurser på nätet som lärde mig hur det gick till.

Så fort jag hade lärt mig grunderna så skapade jag YouTube-kanalen ”ÖrnMalm Webbyrå”, där jag på svenska lärde ut allt det som jag hade lärt mig på engelska. Den kanalen blev så småningom den marknadsföringskanalen som genererade samtliga kunderna till ÖrnMalm Webbyrå.

Jag tog mig an de kunder som enligt min bedömning hade så pass ”låga” krav på sin framtida hemsida att jag kunde leverera det som de önskade. Hade kunden mer avancerade krav, som gick bortanför min kompetens, så tog jag antingen in hjälp från frilansare som hade den kunskapen som jag saknade, eller tackade nej till uppdraget.

ÖrnMalm Life update oktober 2021
ÖrnMalm Webbyrå hjälper svenska småföretagare att spara tiotusentals kronor genom att erbjuda gratis instruktionsvideon om hur man skapar en stilren, lättnavigerad och sökmotoroptimerad hemsida till sitt företag.

Mitt tips till dig är; lova lite och leverera lite mer än det du lovade. Hur pass nöjd kund du får handlar till 100% om huruvida du uppfyller, överstiger eller understiger kundens förväntningar. Ta dig endast an sådana kunder som du tror att du kan hantera. Det finns inget som skapar sämre reklam för dig än att lova en kund något som du sedan inte kan leverera.

Jag jobbar inte längre med att bygga hemsidor till enskilda småföretagare. Det var något jag höll på med under ca ett år, fram till våren 2021. I nästa månads LifeUpdate kommer vi att gå igenom vilken slags affärsverksamhet jag driver idag, samt vad jag har för ambitioner inför framtiden med företaget.

Om två veckor, det vill säga i mitten av juni, kommer jag att ladda upp en ny video!

Vill du få en notis till din e-post varje gång jag laddar upp nytt content i form av video, artiklar eller LifeUpdates? Prenumerera på ÖrnMalm Nyhetsbrevet.

//ÖrnMalm

Vandra Bruksleden
Vi ses i en ny video i mitten av juni!

Similar Posts