ÖrnMalm LifeUpdate – Januari 2024

Hej på dig vännen!

Tiden har verkligen flugit förbi sedan förra årets LifeUpdate. Så nu är det dags för en rejäl uppdatering om vad som har hänt i mitt liv under det gångna året 2023 och vad jag ser fram emot under det kommande året 2024.

Reflektioner från 2023 & Framtidsplaner inför 2024

Som ett kompliment till ovan video vill jag dela med mig av något lite mer personligt…

Här följer en berättelse om hur jag en gång hittade något som jag kom att älska, hur livet kom emellan och fick glöden att försvinna, men som under 2023 kom tillbaka till mig starkare än någonsin… Det som jag vill att du tar med från denna berättelse är följande;

Man behöver inte alltid vara så jävla perfekt som människa. Om du är trött och less och omotiverad, var det då. Omfamna det. Du duger redan, precis som du är. Det kommer ljusare tider igen, tider när du orkar lägga in en högre växel och prestera mer. Exakt detta fick jag uppleva under 2023… Dags för storytime:

År 2018 sprang jag mitt första Marathonlopp i Barcelona.

Barcelona Marathon 2018 Jaklob Örnmalm

Jag filmade och gjorde en vlogg av resan till Barcelona, vilket blev startskottet för ÖrnMalm YouTube-kanalen. Av respekt för mitt ex har jag tagit ner den videon från kanalen. Men stort tack till henne; utan hennes stöd hade kanalen inte funnits idag.

Året därpå, sommaren 2019, blev jag en stolt medlem i Gällivare Endurance och genomförde Laponia Triathlon på Ironman-distans. Den sommaren var jag i mitt livs form, jag var en maskin.

Laponia Triathlon 2019 Jakob Örnmalm

Därefter slog pandemin till och satte stop på alla tävlingar. Avsaknaden av tävlingarna gjorde det svårare för mig sikta framåt; jag saknade konkreta mål att fokusera på och sträva efter. Träningen blev mer och mer sporadisk.

Sedan gick min pappa bort. Jag mådde rejält dåligt och började självmedicinera med alkohol.

Men så hände något oväntat, rättare sagt två saker:

  1. Jag blev erbjuden ett jobb som jag inte hade ansökt om
  2. Jag fick en kollega vars härliga energi, positivitet och satsning på Stockholm Marathon 2023 fick mig att inse; ”Jag brukade ju springa långt, och jag tyckte verkligen om det.”
Adidas Premiärhalvan
Adidas Premiärhalvan 2023 – Stockholm, Norra Djurgården

Två veckor efter att jag yttrade ovan nämnd mening för min kollega sprang jag Adidas Premiärhalvan i norra Djurgården i Stockholm. Gnistan inom mig tändes på nytt.

En halvmara, fyra maror, Tärnasjön-Ammarnäs fjällmara med full packning, Lidingöloppet, och inte minst blodomloppet med mina underbara kollegor har jag fått äran att genomföra under sommaren och hösten 2023.

Stockholm Marathon
Stockholm Marathon 2023
6 Sjöar Marathon 2023
6 Sjöar Marathon – Fjällnora i utkanten av Uppsala
Jönköping Marathon
Jönköping Marathon 2023
Lidingöloppet
Lidingöloppet 2023
Uppsala Marathon 2023
Uppsala Marathon 2023
Blodomloppet Stockholm 2023
Blodomloppet Stockholm 2023

Sedan i höstas är jag också anmäld till samtliga delar av En Svensk Klassiker. Lidingöloppet är redan avklarat. Under 2024 tar jag mig an Engelbrektsloppet (11 februari), Vätternrundan (14 juni) samt Vansbrosimmet (29 juni).

Om du också håller på att träna inför dessa lopp, eller känner någon som gör det inom Uppsala-Stockholm-trakterna så hojta till. Då kan vi köra ett träningspass tillsammans och heja fram varandra 🙂

Tack för ett bra 2023. Välkommen ett ännu bättre 2024.

/ÖrnMalm

En Svensk Klassiker Engelbrektsloppet

Similar Posts