Enmanstält För Fjällvandring

Letar du efter ett prisvärt enmanstält för fjällvandring? I denna artikel får du tips på tält för solovandraren som vill hålla nere vikten utan att tumma på kvaliteten. Inlägget innehåller annonslänkar.

***Bli meddelad varje gång jag laddar upp nya videon och artiklar om Vandring & Friluftsliv, och få ÖrnMalm Life Updates direkt till din e-post genom att prenumerera på ÖrnMalm Nyhetsbrevet***

Enmanstält för tresäsongsbruk

Ska du investera i ett tält som är tänkt att brukas under vår, sommar och höst?

Välj ett tresäsongstält för vandring under barmarkssäsong, och håll dig borta från fyrsäsongstält.

Fyrsäsongsält tillverkas av material som är tänkta att hålla dig skyddad i vinterväder; tältväven ochtältets konstruktion är skapta för att klara av att bära upp snö som samlas på tältduken.

Tresäsongstält är å andra sidan tillverkade i tunnare tälttyg och själva konstruktionen är avskalad till att endast behöva stå emot regn och blåst. Det tunnare tälttyget hjälper tältet att ventilera bättre, vilket skapar mindre problem med kondens jämfört med fyrsäsongstält.

Enmanstält
Dags att krypa in i tältet och vila efter en 20 kilometers vandring från Nikkaluokta till Kebnekaise Fjällstation.

Hilleberg Enan – Bästa enmanstältet för fjällvandring

Jag använder mig personligen av Hilleberg Enan när jag fjällvandrar, och jag tycker att det är ett helt fantastiskt tält som jag kan lita på i alla väder som inte väger mer än 1,2 kg.

Jag är 182 cm lång och det finns gott om utrymme för mig att sova i. Det finns också en rymlig absid som enkelt rymmer min ryggsäck och då finns det även plats för gasköket att laga mat i.

Similar Posts